ASHMC Logo

Agjencia për Mbështetjen e Shoqërisë Civile

Rrepublika e Shqipërisë
 • Shqip
 • English

 • THIRRJE PËR APLIKIM

  Publikuar në: 11/01/2024 Kategoria: Lajme dhe VeprimtariNjoftime


  Publikuar në 11/01/2024

  The European Economic and Social Committee (EESC) ka kënaqësinë të njoftojë se ka nisur një thirrje për shprehje interesi për përfaqësuesit e shoqërisë civile nga vendet kandidate për në BE që t’i bashkohen punës së EESC dhe të bëhen “anëtare kandidate për zgjerim”.

  Kandidatët mund të aplikojnë në këtë projekt pilot njëvjeçar duke dërguar aplikimet e tyre dhe duke propozuar përfaqësuesit e tyre përmes anketës së dedikuar, deri në datën 25 janar 2024.

  👉Procesi i përzgjedhjes do të marrë parasysh ekspertizën dhe përfaqësimin e organizatave të shoqërisë civile si dhe të dhënat e tyre në pjesëmarrjen në rrjetet kombëtare ose ndërkombëtare.

  👉Përzgjedhja gjithashtu do të marrë parasysh balancën gjinore dhe pjesëmarrjen e organizatave rinore.

  👉Preferencë do t’u jepet kandidatëve që flasin të paktën një nga gjuhët zyrtare të BE-së. Të gjitha detajet rreth procedurës së përzgjedhjes dhe aplikimit gjenden në: https://www.eesc.europa.eu/en/initiatives/policy-focus

  Do të gjeni gjithashtu informacione të dobishme përmes lidhjeve të mëposhtme:

  👉Tweet-i i Presidentit të EESC: https://twitter.com/EESC_President/status/1742942854232617081

  👉Tweet i EESC: https://twitter.com/EU_EESC/status/1742946287597543817

  👉Deklaratë për shtyp në faqen e internetit të EESC: https://www.eesc.europa.eu/en/news-media/press-releases/eu-enlargement-launch-call-civil-society-representatives-eu-candidate-countries-join- punë-eesc

  Për cdo pyetje shtesë ju lutem të komunikoni në adresën e mëposhtme të emailit: EESC-enlargement@eesc.europa.eu